Beziens­waardig­heden in de omgeving

Geniet van wat Hongarije te bieden heeft

Heb je geen zin om al te ver weg van ons Alpacacamp te gaan? Op 3 km van ons Alpacacamp ben je in Ballózög bij het Golden Age Wellness and Spa. De spa heeft een uiterst verfijnd en mediterraan ontwerp, een eiland van rust! De prijs van het entreeticket is inclusief het gebruik van de thermale baden, het buitenbad, de loungebedden, de stoomcabine en de sauna’s.

Ons Alpacacamp krijgt ook een eigen zwembad, wij hopen hiermee te starten in 2024. Helaas hebben wij geen vaste eet en drinkgelegenheid op ons Alpacacamp, maar een bezoek aan de lokale restaurants waar typische Hongaarse volksmuziek draait, maakt dit ruimschoots goed. Er is tevens een jeu de boulesbaan en een plaats waar je kan badmintonnen of volleyballen te vinden.

Helvécia en omgeving heeft veel te bieden:

kecskemet

Kecskemét

Op 8 km van ons Alpacacamp ben je in Kecskemét. Dit is een van de mooiste steden van Hongarije. Zowel vanwege de prachtige Jugendstil gebouwen als om zijn talloze bezienswaardigheden zoals het stadhuis van de architect ödön Lechner, het conservatorium, de prachtige kerken, het klokkenspel en de grote pleinen met fonteinen. Ben je een echte ijsliefhebber? Vergeet vooral niet een van de vele ijssalons te bezoeken.

boedapest

Boedapest

Op 97 km van ons Alpacacamp ben je in Boedapest. Dit is een zonder twijfel een van de mooiste steden van de wereld. Ben je een liefhebber van kunst en cultuur? Dan zit je hier goed. Met verschillende musea, culturele monumenten en gebouwen zijn er genoeg bezienswaardigheden te bezoeken. Je kunt natuurlijk ook genieten op een gezellig lokaal terras of  bijzondere architectuur ontdekken Boedapest heeft het allemaal!

gokart

Kecskemét, Gokart

Op 10 km van ons Alpacacamp ben je in Kecskemét bij de Gokart. Met een baanlengte van 1070 meter en een baanbreedte van 8 meter is dit het grootste en mooiste kartcentrum van Hongarije. Vanaf het moment dat je het kartcentrum binnenstapt word je gegrepen door de inspirerende moderne omgeving en de sfeer die wordt geboden door het geluid van de zoemende motoren.

zwarte markt

Kecskemét, zwarte markt

Op 10 km van ons Alpacacamp ben je in Kecskemét op de enorm zwarte markt met verkopers en bezoekers uit het hele land. Naast nieuwe en gebruikte goederen, kleding, speelgoed, antiek, specialiteiten, en genotsartikelen is er ook een enorm buffet aanbod. Geopend op alle zaterdagen en zondagen. Maandelijks is er ook een dieren markt en een markt voor oldtimer- en motoronderdelen.

safaripark

Nagykörös, Safaripark

 Op 47 km van ons Alpacacamp ben je in Nagykörös bij het Richter Safaripark. Dit is het enige autosafari en avonturenpark van Hongarije. Het Richter Safaripark opende in 2022 zijn deuren. Wilde dieren die uit het werk van het Hongaarse Nationale Circus en andere circussen zijn gehaald, brengen hun welverdiende rust door in een prachtige, waardige omgeving. Dit volgens de richtlijnen van de internationale dierenbescherming.

lakitelek tosfurdo

Lakitelek Tösfürdö

 Op 38 km van ons Alpacacamp ben je in Lakitelek in de Tösfürdö, die met zijn charmante retro stijl en 4 hectare groot park met bloemen en boomgaarden, perfect past in het gebied dat wordt begrensd door bos. Terwijl je heerlijk geniet in het zwembad met thermaal water van 42 graden, kun je luisteren naar vogelzang en genieten van de schoonheid van de natuur. Het water in de spa is alkalisch koolwaterstof zuur.

aquapark

Cegléd, Aquapark

Ben je wat meer avontuurlijk aangelegd? Op 60 km van ons Alpacacamp ben je in Cegléd bij het Aquapark. Op dit enorme complex beleef je waterpret zoals je nog nooit beleeft hebt. Het basismotief van het park roept de sfeer op van een middeleeuws kasteel. Zwembaden, wildwaterbanen en maar liefst 18 opwindende glijbanen wachten op een volwassen publiek.

Een vakantie in Hongarije is echt iets bijzonders!